Wanneer u Showman Furniture bezoekt in onze meubelwinkel in Crofton of in Waldorf, ziet u niet alleen een verscheidenheid aan meubelstijlen, maar ook een breed scala aan keuzes in hout en stoffering.

Hoewel het geweldig is om zoveel opties te hebben, kan het ook intimiderend zijn: hoe weet je welke meubels het beste bij jou in huis staan?

Een manier om een ​​selectie te beperken, is door een meubeltoon te kiezen: donker, licht of ergens daartussenin. De kleuren van de houten en gestoffeerde meubels die u selecteert, kunnen de sfeer van een kamer volledig transformeren, ze ruimtelijk of intiem maken, wijd open of comfortabel gezellig.

Kies het donker voor drama

De trend van de afgelopen jaren is naar donkerder meubilair gegaan (denk aan alle zwarte eettafels en buffetten in designtijdschriften). Donker meubilair, zowel traditioneel als modern, voegt drama toe aan een kamer en geeft het een meer formele uitstraling. Meeslepend, trekt de aandacht en kan dienen als een prachtig brandpunt.

Donkere meubels kunnen een goede keuze zijn als u een grote, ruime kamer heeft die te groot aanvoelt om comfortabel te zijn. Het helpt die kamer te verkleinen, waardoor het intiemer en uitnodigender wordt.

Als u echter een kleine kamer heeft, kan het lijken alsof meubels in donkere tinten het nog meer krimpen, waardoor het verstikkend of overvol aanvoelt. Als u probeert een kleine familiekamer in te richten en absoluut uw hart op een zwartleren bank wilt laten rusten, laat die bank dan centraal staan ​​en koop stoelen of tafels in lichtere tinten als aanvulling daarop.

Als het gaat om muurkleuren en stoffen, kunt u twee kanten op met donker getinte meubels. Lichte, heldere muren zullen dienen als een prachtige vitrine voor uw meubels, omdat uw eetkamerset, uw bank of uw stoelen opvallen en daarmee contrasteren. Combineer strakke donkere meubels met witte of gebroken witte muren in een woonruimte en je krijgt een eigentijdse en verfijnde look.

Aan de andere kant kunt u ook donkere houtsoorten combineren met juweeltonen om een ​​elegante en comfortabele look te creëren. Stel je een slaapkamer voor met een donker kersen- of espressohoofdbord, tegen een achtergrond van bosgroene, koningsrode of kobaltblauwe muren, en bedekt met een sprei en kussen in diepe, rijke tinten. Zou zo’n kamer luxueus aanvoelen, als een plek waar het ontspannen en verwend aanvoelt?

Meubilair combineren met verlichting

Verlicht om te openen

Lichter getinte meubels – bijvoorbeeld gebleekt eiken of wit of beuken – worden meestal gebruikt in informele ruimtes zoals serres, ontbijthoeken, kinderkamers en gastenkamers. U vindt meubels met een lichtere toon in veel stijlen: eigentijds, landelijk (denk shabby chic) ​​en klassiek (witte verf met gouden accenten).

Lichtgekleurde meubels kunnen ervoor zorgen dat een kleine kamer groter en luchtiger aanvoelt, omdat het opvalt zoals donkere meubels dat doen. Het brengt meer licht in de ruimte. Maar meubels in lichte tinten werken mogelijk niet zo goed in een grote kamer, omdat de ruimte mogelijk te open aanvoelt. Lichter meubilair voegt de warmte toe die donkerder meubilair geeft.

Als u wandkleuren kiest als aanvulling op lichtgekleurde meubels, wilt u waarschijnlijk wegblijven van de sterke contrasten die werken met donkere meubels. Kies een kleurtint dieper dan je meubels, maar in een middellange reeks in plaats van erg donker.

Accessorize als aanvulling op uw kleurkeuze

Of je nu kiest voor donkere of lichte kleuren voor je meubels, accessoriseer met kussens, gordijnen, tapijten en kunst in tinten die je primaire kleurkeuze aanvullen. Een vuistregel: gebruik je dominante kleur voor 60 procent van de kamer, een secundaire kleur voor 30 procent en een accentkleur voor 10 procent.

Vergeet de verlichting niet. Een kamer die in donkere tinten is ingericht, heeft mogelijk meer verlichting en een sterkere verlichting nodig dan een kamer met wit of lichtgekleurd hout en gestoffeerde stukken.

Voel je je overweldigd door de meubelkeuzes? Je hoeft niet te zijn. Bij het winkelen voor een tafel en een hok voor uw eetgedeelte, voor banken en stoelen voor een familiekamer of voor slaapkamermeubilair in Crofton, bent u altijd welkom om langs te komen en met een van onze adviseurs te praten. Ze kunnen u begeleiden op de beste manieren om het hout en de gestoffeerde stukken die u al heeft en die u wilt kopen, te gebruiken. Wij helpen u bij het creëren van kamers die uw persoonlijkheid en uw goede smaak weerspiegelen, ongeacht het kleurenschema dat u kiest.

https://pneumatiek-perslucht.sitelinkje.nl/